dinsdag, augustus 22, 2017 - 10:48
Recept: Gevulde courgettes met zongedroogde tomaten, fetakaas en amandelschilfers
Op het menu: gevulde courgettes met zongedroogde tomaatjes en fetakaas. Gezond, eenvoudig én lekker!
Ingrediëntenlijst (2 porties)
- 2 courgettes
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 knoflookteentje, fijngehakt
- 100 g zongedroogde tomaatjes, in stukjes
- 100 g fetakaas, in stukjes
- 1 el amandelschilfers
- 200 g veldsla
- 1 bussel peterselie, fijngehakt
- 1 el Provençaalse kruiden
Bereiding (30 min)
- Bereid de ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst en verwarm de oven voor op 180°C.
- Hol de courgette uit met een lepeltje en hou het vruchtvlees apart. Doe wat olijfolie op de bovenste randen en bak de courgettes 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snij het vruchtvlees van de courgettes in kleine stukjes. Stoof de sjalot en de knoflook aan in olijfolie. Voeg de stukjes courgette toe en bak gedurende 5 minuten op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en de gehakte peterselie.
- Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een antikleefpan.
- Schep de courgettemengeling uit de pan en schep in een kommetje. Voeg de stukjes zongedroogde tomaat, fetakaas, Provençaalse kruiden en de helft van de amandelschilfers toe. Meng het geheel voorzichtig door elkaar.
- Schep de mengeling in de courgettes en bak nog 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer met de overige amandelschilfers en veldsla.
Smakelijk!
Houd zeker onze Facebookpagina in de gaten voor meer heerlijke recepten.
Dit recept wordt aangeboden door Sandra Bekkari en Franke.