De 15 leukste én handigste cadeautips voor in de keuken

Dagelijks gebruik je in de keuken een berg potten, pannen, elektronica en andere hulpmiddelen om je favoriete gerechten te bereiden. Maar welke zijn nu dé meest onmisbare tools? We geven je de top 15! 

1. Spiraalsnijder voor groenten

Spaghetti klaarmaken op een creatieve manier? Dat doe je met een spiraalsnijder voor groenten. Je tovert in een handomdraai julienne-stroken uit courgettes, pompoenen, wortels, bieten of komkommers.

2. Afdruipbakje

Afdruipbakje in RVS van Franke

Afdruipbakje in RVS van Franke - € 79,86

Groenten en fruit spoelen? Met een afdruipbakje kun je efficiënt je groenten en fruit spoelen. Ook wordt dit hebbeding gebruikt om diepgevroren voedsel in te ontdooien. Wist je dat Franke ook zo’n afdruipbakje in het assortiment heeft?

3. Afdruipmatje  

Afdruipmatje in RVS van Franke

Afdruipmatje in RVS van Franke - € 84,70

Ons afdruipmatje is het broertje van het afdruipbakje, en neemt nóg minder opbergruimte in beslag. Uitgerold leg je zo over de spoelbak als extra werkvlak. Op het afdruipvlak komt het matje dan weer van pas om de natte vaat te laten uitlekken of om voedingswaren te laten ontdooien. Meer zelfs, op tafel gebruik je ‘m als elegante onderzetter voor je potten en pannen!

Afdruipmatje Franke

4. Visspatel 

Langer dan een gewone spatel is de visspatel! Elk stukje ‘delicate’ vis draai je vlotjes om, zónder dat die uit elkaar valt. Onze tip: gebruik deze spatel ook voor spiegeleitjes of pannenkoekjes!

5. Microplane

Vergeet je klassieke rasp, de microplane is je nieuwe favoriete exemplaar. Dankzij deze verfijnde variant rasp je in enkele seconden de meest fijne kruiden.

6. Eierscheider

Meerdere eieren nodig die je wilt scheiden voor die lekkere cake? Met de eierscheider maak je er gelukkig geen boeltje van!

7. Multifunctionele snijplank 

Snijplank in kunststof van Franke

Multifunctionele snijplank in kunststof van Franke - € 154,88

Ooit al een snijplank gezien die ook fungeert als onderlegger? Wel, de snijplank van Franke is bruikbaar langs beide kanten. De antibacteriële zijde komt van pas bij het snijden van groenten, fruit en vlees. En de roestvrijstalen kant gebruik je idealiter als onderlegger voor potten, pannen of borden.

8. Magnetische kookwekker

Nooit meer je kookwekker verliezen omdat je hem laat rondslingeren? Verschillende keukenmerken bieden een magnetische kookwekker aan. Kleef hem zeker op je koelkast!

9. Honinglepel

Honing in je maaltijd of je thee scheppen: het kan een gedoe zijn. Gelukkig bestaat er een honinglepel, waarmee je elegant honing schept.

10. Mobiel druipblad

Mobiel druipblad in RVS van Franke

Mobiel druipblad in RVS van Franke - € 110,11

Franke biedt een aparte afdruipplaat met afvoergootje die je naast je spoelbak op de rand laat rusten. Heel praktisch, want je kunt het afdruipvlak ook gebruiken als afdekplaat om de spoelbak af te sluiten.

11. Flessenscrubber

Schuif die flessenborstel aan de kant, want met de flessenscrubber maak je vazen en karaffen proper op de kleinste oppervlakken.

12. Blender

De blender mag natuurlijk niet in het lijstje ontbreken van de must-have keukentools. Soep, smoothies, milkshake: je favoriete gerechten en snacks zijn in enkele minuten klaar.

13. Knoflooksnijder 

Niet iedereen vindt het leuk om de geur van knoflook aan zijn handen te hebben. En precies daarom is er de knoflooksnijder!

14. Keukenrobot  

Je houdt van lekkere en verse gerechten? Maar je hebt niet altijd de tijd om dat uitgebreide recept uit te pluizen en vervolgens toe te passen? De keukenrobot neemt die last van je over en neemt flink wat taken uit handen!

15. Driedelige groentesnijder  

Ja, dit accessoire bestaat! De naam heeft het te danken aan de 3 mesjes waarmee het geleverd wordt - telkens van verschillende dikte. Lekker praktisch, dus!

Nood aan meer keukeninspiratie? Houd onze blog en Facebookpagina dan in de gaten!

Franke Spoeltafel Hydros

Wist je dat...

Franke je een zorgeloos leven biedt?

Daarom geven we 5 jaar garantie op gekleurde spoeltafels, kranen en dampkappen.
Bij onze RVS spoeltafels kan je zelfs op 10 jaar garantie rekenen.

Meer over de garantie ›

Volg Franke!