Je keuken anno 2020: trendy grijs, slimme technieken en high-tech interactiviteit

Terwijl je nog een klein afwasje doet in de keuken, bereikt het gefilterde water, dat je uit de matzwarte kraan in de pot liet lopen, zijn kookpunt. De stoom wordt weggetrokken door de in de strakke inductiekookplaat ingebouwde dampkap. De pasta, die je zelf rolde op het RVS-werkblad, gaat de pot in. De automatische panherkenning doet zijn werk. Je laat de pasta afdruipen in de Box Center via z'n handige toebehoren en met een druk op de knop laat je overtollig water eenvoudig weglopen zonder je handen nat te maken. Dit is hoe koken er anno 2020 uitziet.

Franke toont op indrukwekkende wijze hoe de digitale keukenwerkplek van morgen eruit kan zien: een spoeltafel die zichzelf kan schoonmaken of de stille kracht van de ultramoderne dampkappen.

Spoelbakken en co zijn niet meer de tools die ze 20 jaar geleden waren, toen ze nog in een klein hoekje werden weggestopt en er geen rekening werd gehouden met hun praktisch en design-potentieel. Franke haalt ze uit de schaduw en ontwikkelt kwalitatief hoogstaande keukenoplossingen die met hun looks en technisch vernuft volledig in de laatste trends passen.

Je spoelbak in denim, olijf of salie

Franke experimenteerde met grijstinten en kwam voor de spoelbakkenfamilie URBAN uit bij denimgrijs, oriongrijs en saliegrijs. Drie nieuwe Fragranit-trendtinten voor 2020 die door hun unieke egaalheid (vooral in salie- en oriongrijze uitvoering) de spoeltafel naar een hoger niveau tillen. Deze eigentijdse kleuren zijn een compromisloze combinatie van elegant design en voortreffelijk vakmanschap.

FRESNO spoelt je inspiratieloze keuken weg

In 2020 komt de FRESNO spoelbak in 4 gloednieuwe supermetaalkleuren. De metaaldeeltjes, verwerkt in het Fragranit-materiaal van deze buitengewone supermetaalkleuren, geven het werkblad een frisse look en een extra dosis elegantie. Bovendien is Fragranit vlekbestendig en behoudt het z'n kleur. Fresno is ook beschikbaar in de populaire onyx-kleur.

FRESNO speelt met een kraanwerkbank langs de zijkant in op de markt. Geschikt voor zowel onderbouw, vlakbouw als inbouw, en uitgerust met alle snufjes, zoals een drukknop voor automatische lediging, coverventiel en een ruime spoelbak. De spoelbakken kregen - net als de rest van het Franke spoelbakkengamma - de Sanitized behandeling met zilverionen om de groei van bacteriën met 99% te verminderen.

Atlas Neo-kraan

Franke's tijdloze roestvrij staal-gamma krijgt in 2020 een update met 2 nieuwe modellen: de EOS NEO en de LEDA NEO. Beide families zijn zowel in een zwenkbare als in een uittrekbare uitvoering te verkrijgen.

Daarbovenop wordt de populaire Atlas Neo ook beschikbaar in industrieel zwart, waarbij de RVS-structuur ook met zijn zwarte coating nog duidelijk zichtbaar zal zijn.

De waterfiltercapsule voor elke thuis

Het bewust omgaan met afval en onze ecologische voetafdruk verminderen, blijft ook in 2020 een hot topic. De strijd tegen het plastic flesje zal dus ook volgend jaar nog verder worden uitgevochten. Franke schaart zich in team Kraantjeswater en heeft met de Vital kraan met ingebouwde filtercapsule een grote troef in handen. Het leidingwater wordt rechtstreeks in de kraan gezuiverd, waarbij bacteriën, microben, microplastics en allerlei geurtjes verdwijnen en enkel de goede mineralen overblijven.

In harmonie: dampkap en kookplaat in één

Franke speelt in op de vraag naar meer planningsvrijheid in de keuken met MYTHOS2GETHER: een toestel dat dampkap en inductiekookplaat combineert. Meer architecturale en visuele vrijheid door het wegvallen van het zware blok boven het hoofd. Daarnaast garandeert het toestel natuurlijk ook een uitstekende en buitengewoon stille afvoer van de kookdampen.

Dankzij de automatische dampkapactivatie, vooraf ingestelde prestatieniveaus en panherkenning concentreer jij je volledig op het koken en hoef je niet meer manueel in te grijpen. Bovendien is het volledig vlakke gietijzeren afdekrooster van de geïntegreerde afzuiging hittebestendig (uniek!), kras- en stootvast en pannen kunnen in 1 simpele beweging van de ene kant naar de andere verschoven worden.

Dit sterke duo is met een energieklasse A+++ ook op vlak van energie-efficiëntie een absolute topper. De kookveldafzuiging bevat een waterbestendige motor, zo kom je niet in de problemen bij eventueel ‘overgelopen’ potten en pannen. 

Een spoeltafel die zichzelf kan schoonmaken

Vraag het aan eender welke chef: organisatie is alles in de keuken. Aparte keukenonderdelen op elkaar afstemmen, helpt om diverse handelingen naadloos in elkaar te laten overgaan. Franke perfectioneerde dit principe in 2019 met de Box Center: een spoeltafel waarin je de belangrijkste keukenaccessoires kan bewaren en die er met zijn hoekradius van slechts 12 mm ook nog modern uitziet. 

Wat is nieuw in 2020? 

Bij de nieuwe Box Center spoelbak heeft Franke geopteerd voor 2 units met gelijke lengte waarbij de ene unit de ideale breedte heeft om de toebehoren van voor naar achter op de spoelbakrand te laten verschuiven. Wat een ideale snij- of handelmethode mogelijk maakt. De kraanwerkbank werd naar het midden gepositioneerd, waarbij een keukenkraan met uittrekbare uitloop dus geen must meer is.

Een bijkomend voordeel is dat de units zowel in onderbouw als in SlimTop/vlakbouw kunnen geïnstalleerd worden en dat de units omkeerbaar zijn. Ter vervollediging van het gamma heeft Franke ook de Box-unit die de toebehoren opbergt als een afzonderlijk model gecreëerd. Deze kan dan makkelijk gecombineerd worden met alle andere Box-units. Handig toch!

Franke Spoeltafel Hydros

Wist je dat...

Franke je een zorgeloos leven biedt?

Daarom geven we 5 jaar garantie op gekleurde spoeltafels, kranen en dampkappen.
Bij onze RVS spoeltafels kan je zelfs op 10 jaar garantie rekenen.

Meer over de garantie ›

Volg Franke!