Kleuren in je keuken, het zuiden in je gerechten

Liggen je reisplannen ondertussen al achter je, maar heb je wel nog zin om de zuiderse keuken in te duiken? Wie graag experimenteert met de lokale keuken, begint maar beter gebriefd en gegriefd! Met 3 heerlijke recepten op het menu tipt keukenspecialist Franke de meest essentiële design keukentoestellen en tools. Franke garandeert met deze essentials zomers kokerellen in en naast je kookpotten!

Zuiders getint in kleur en smaak

Wie houdt van de zuiderse keuken, krijgt het misschien ook wel warm van het rijke en sterke kleurenpalet. Hoe kleurrijk je keuken ook is, een combinatie met roestvrij staal is altijd een binnenkopper. De Mythos-spoelbak en Tango Neo-keukenkraan – beide uit RVS – blenden met hun universele chroomkleur in een keuken dat vibet op een weide kleurenwaaier. Die kleuren laat Franke maar al te graag terugkomen in een recept met opgevulde puntpaprika met gandaham, quinoa, rozijnen, zongedroogde tomaat en salade.

Recept: Opgevulde puntpaprika met gandaham en quinoa

Slimme tools in de keuken

Dat Franke een keukenspecialist is, valt niet te ontkennen: zowel op als rond de kookpotten. Voor een zomerse en zuiderse salade met gegrilde halloumi, peer en amandelen kiest het merk voor slimme tools. Bij een knap en doordacht recept zijn kwalitatieve en hygiënische toebehoren dan ook een echte must. Spoelen, hakken, snijden… Neem een rasechte souschef onder de arm en ga aan de slag met de Andy Chef. Dit handige hulpje bestaat uit een houten snijplank, koksmes en RVS-afdruipbakje en past perfect in de Box-spoeltafel. Zo heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik zodat je snel en praktisch kan werken. We denken hierbij ook aan de Kubus 2.0 spoelbakken met bijhorende toebehoren, waaronder zowel het afdruipbakje als het afdruipmatje. Er is altijd een mogelijkheid tot spoelen en uitlekken en er kan gewerkt worden op 2 niveaus.

 

Recept: Salade met gegrilde halloumi, peer en amandelen.

De slimme keukenkraan: Pescara

Hou het boven je spoelbak ook professioneel met de Pescara-keukenkraan. Die heeft een dual spray waarmee je makkelijk groenten kan spoelen. Door z'n unieke Slid-in-functie gaat de uittrekbare uitloop altijd automatisch terug naar de beginpositie. De Pescara kranenlijn werd bekroond met de titel “Red Dot Award Winner 2017. De kraan heeft een eenvoudige maar indrukwekkende uitstraling met volgende functionaliteiten:

Robuust: deze keukenkranen zijn volledig vervaardigd uit metaal waardoor ze extreem duurzaam zijn

Ecologisch: dankzij een waterbesparende bediening verbruik je minder, en dat merk je ook op je waterfactuur

Onderhoudsvriendelijk: de Semipro modellen zijn beschikbaar in echte RVS of RVS-look, beide spat- en vingervlekvrij

Efficiënt: met de 90° hendel nooit meer hinder van achterliggende muren of vensterbanken

 

 

 

Witte keukenkraan en spoelbak

Op het elan van de mediterrane kleuren, snijdt Franke een volgend recept aan. Een met citroenkip, zoete aardappel, wortelsliertjes en spinazie. Deze kleurrijke combinatie krijgt tegengewicht in je keuken met de Urban-familie. Deze spoelbak en kraan in metaal wit kregen een zuiders design, wat matcht in een keuken waar kleur de hoofdtoon voert. Een combinatie die smaakt!

Recept: Citroenkip met zoete aardappel en spinazie.

Franke Spoeltafel Hydros

Wist je dat...

Franke je een zorgeloos leven biedt?

Daarom geven we 5 jaar garantie op gekleurde spoeltafels, kranen en dampkappen.
Bij onze RVS spoeltafels kan je zelfs op 10 jaar garantie rekenen.

Meer over de garantie ›

Volg Franke!