4 tips voor een leuke buitenkeuken

Het zomerseizoen zorgt voor heel wat tuin-, BBQ- en terrasplezier. Enig nadeel daarbij is het voortdurend heen en weer geloop met borden, bestek, kommetjes en drank. Overweeg jij ook om een buitenkeuken te installeren? Houd dan zeker rekening met deze 4 elementen!

1. Zorg voor de juiste locatie

Natuurlijk wil je dat jouw buitenkeuken mooi tot zijn recht komt. Zie jij het al helemaal voor je, jouw zonovergoten culinaire stek op je mooie, strakke terras met een fraai stukje groen op de achtergrond? Leuk, al kijk je best ook kritisch naar de praktische elementen. Voor je eraan begint, dien je bijvoorbeeld na te gaan of er voldoende voorzieningen voor water en elektriciteit zijn. Onmisbaar!  

2.  Denk aan de praktische toebehoren

Een buitenkeuken moet niet alleen mooi maar vooral praktisch zijn en zo ook alle keukenfuncties omvatten. Zodat jij in alle rust aan de slag kunt gaan en alles binnen handbereik hebt.  Ga je voor een zomerse BBQ of kies je liever een kookplaat en oven? Eén ding is zeker: een dampkap heb je hoe dan ook niet nodig!

Wat je zeker wél nodig hebt, zijn de sanitaire voorzieningen. Want als je gezellig in de buitenlucht staat te koken, wil je niet telkens naar binnen lopen om potten, pannen en borden af te wassen. Inderdaad: een spoelbak en een kraan zijn een must in elke praktische buitenkeuken. Wij raden je alvast aan om een onderbouwunit te gebruiken zoals de Aton, die als het ware extra werkblad creëert voor al je bereidingen. In combinatie met een Active Plus keukenkraan of Atlas keukenkraan kan je in je buitenkeuken ook grote karaffen water vullen, bakroosters reinigen in een handomdraai of je kruiden nog even afspoelen voor gebruik. Want zeg nu zelf: een buitenkeuken zonder fris geurende kruiden - dat kan toch niet?    

Vind een Franke verdeler in jouw buurt ➝

3. Vergeet de buitenverlichting niet

Wie wil nu in een donkere (buiten)keuken koken? Kaarsen creëren de nodige sfeer, maar geven onvoldoende licht om een heerlijk gerecht in elkaar te boksen. Bovendien is een ongelukje snel gebeurd. Ga dus op zoek naar passende buitenverlichting die jouw culinaire creaties extra in de verf zetten én de juiste setting genereren wanneer vrienden en familie op bezoek zijn. 

4. Maak er een buitenkamer van

Wil je je buitenkeuken graag het hele jaar door gebruiken? Maak van je buitenkeuken dan gewoonweg een … ‘buitenkamer’! Zo kan de buitenkeuken zich perfect bevinden in een uitbouw of bijgebouw van je woning. Werk ze af met grote glazen schuifdeuren – eventueel in combinatie met houten gevelbekleding voor een warme toets. Onthoud in elk geval dat een buitenkeuken veel meer is dan een praktische ruimte om te ‘kokerellen’. Als je bijvoorbeeld ook een lange tafel plaatst en enkele loungezetels, dan maak je van je buitenkeuken in een mum van tijd een gezellige buitenkamer!

Meer weten over mogelijke kranen en spoelbakken voor jouw buitenkeuken? Vraag ons gerust advies!

 

Franke Spoeltafel Hydros

Wist je dat...

Franke je een zorgeloos leven biedt?

Daarom geven we 5 jaar garantie op gekleurde spoeltafels, kranen en dampkappen.
Bij onze RVS spoeltafels kan je zelfs op 10 jaar garantie rekenen.

Meer over de garantie ›

Volg Franke!