Is het een werkblad of een kookplaat?

Het toppunt van een naadloze en geïntegreerde keuken: gasbranders die in het werkblad ingewerkt zitten. Het is slechts één van de vele integratiemogelijkheden van de RVS-werkbladen van Franke.

Werkblad en/of kookplaat

RVS is aan een opmars bezig is keukenland. In professionele keukens is het, wegens hygiënische redenen, de standaard. Maar de esthetische mogelijkheden van RVS zijn de laatste tijd sterk toegenomen, wat de deur naar huiskeukens helemaal geopend heeft. Franke specialiseert zich al sinds 1960 in RVS, wat resulteert in een breed scala aan opties.

De samenstelling van Franke's RVS-werkbladen, met een hoog percentage aan nikkel en chroom, maakt het uitermate resistent tegen temperatuurwisselingen. Zowel tegen hitte als kou is het goed bestand. Zo is het geen probleem om gasbranders in het werkblad in te werken. Geef je keuken een stoere maar toch chique look.

RVS werkbladen

Resistent tegen temperatuurwisselingen

De spoelbak loopt over

Door een RVS-werkblad te combineren met een RVS-spoelbak kan je beide naadloos in elkaar laten overlopen. Een strakke afwerking die bovendien ook extra hygiënisch is: het vuil kan namelijk nergens onder of tussen kruipen. Gecombineerd met een kraan in RVS wordt de RVS-look overal doorgetrokken, wat voor een perfect geheel zorgt.

Ontdek de Franke spoeltafels

RVS werkbladen

Naadloos en hygiënische afwerking

Er zit meer in het werkblad dan je denkt

Franke ontwikkelde met de Downdraft een dampkap die enkel zichtbaar is als je hem gebruikt. Met één druk op de knop komt de dampkamp, met RVS-look, uit het werkblad.
De S-Box creëert dan weer extra opbergruimte, subtiel verstopt onder het werkblad. Een duwtje op de S-Box en hij komt tevoorschijn. Ideaal voor een powerbox, kruidenrek of messenblok.

Ontdek de dampkappen van Franke

Downdraft dampkap

Downdraft dampkap

RVS werkbladen: massief of gezet

Franke biedt zowel massieve als gezette RVS-werkbladen aan. Die laatste zijn op een houten drager gelijmd, om meer stevigheid te bieden. De randdikte kan oplopen tot 200 mm.

Bij massieve werkbladen is er een keuze uit 4, 6 of 8 mm. Het blad is robuuster en springt dus sowieso meer in het oog. Daarnaast komt de afwerking nog meer tot zijn recht en is ook de randafwerking beter zichtbaar.

De werkbladen zijn verkrijgbaar in vier afwerkingen:

  • Geborsteld: Bij deze afwerking is de slijpstructuur in de lengterichting zichtbaar. Het gladde RVS-oppervlak krijgt hierdoor een satijnglans.
  • Orbitaal: het werkblad is bewerkt met een richtingloze slijpstructuur wat een matterend effect geeft. Nieuwe krassen en vingerafdrukken zijn bij deze finish minder snel zichtbaar.
  • Parelfinish: Het RVS werd voor deze finish extra behandeld en krijgt hierdoor een warme look en extra bescherming tegen water-, vuil- en vingervlekken
  • Diamantfinish: De meest krasresistente afwerking in RVS, dankzij het gebruik van hardchroom.

Wil je inspiratie voor jouw keukenproject?

Download onze Lifestyle brochure 2019

Franke Spoeltafel Hydros

Wist je dat...

Franke je een zorgeloos leven biedt?

Daarom geven we 5 jaar garantie op gekleurde spoeltafels, kranen en dampkappen.
Bij onze RVS spoeltafels kan je zelfs op 10 jaar garantie rekenen.

Meer over de garantie ›

Volg Franke!