Zwarte dampkappen: elegant, stijlvol en revolutionair.

De zwarte (r)evolutie lijkt begonnen, want steeds vaker baant zwart haar een weg naar binnen. Niet alleen aan de muren, maar ook in keukentoestellen wordt afgestapt van wit en grijs en er wordt gedurfd geëxperimenteerd met donkere tinten. 

Een elegante aanwinst

Een dampkap hoeft al lang niet meer enkel een functioneel hulpmiddel te zijn in je keuken, in tegendeel. Net zoals al je andere keukentoestellen neemt de dampkap een prominente plaats in en moet die er daarom ook goed uitzien. De Drop- & Drop Slim-dampkappen van Franke zijn het schoolvoorbeeld van een zwarte dampkap die je met trots boven je kookplaat hangt.

Trending: ingebouwde zwarte dampkappen

Onder het mom dat we graag alles netjes opgeborgen zien, zit het zwarte strakke ontwerp van beide dampkappen volledig ingebouwd in je keukeninterieur, wat ervoor zorgt dat het heel subtiel, maar toch ietwat opvallend aanwezig is door de donkere tint. Het grote verschil tussen de Drop en de Drop Slim zit hem in de inbouwhoogte. Bij de Drop Slim dampkap is die beperkt en kan hij daardoor makkelijk in het plafond zelf worden ingebouwd. De Drop dampkap heeft een iets krachtiger zuigvermogen, wat zich vertaalt in een wat grotere motor en de nood aan meer inbouwruimte. Daarom wordt dit model vaak ingesloten in een omkasting. Maar door de effen afwerking sluit de zwarte dampkap telkens naadloos aan bij de andere gebruikte materialen en kleuren in je keuken.

 

Foto 1: Drop FDR900BK - Dampkap Zwart. Verkoopsprijs: 1.391,29 € (incl. BTW).

Foto 2: Drop Slim FDR900BK - Dampkap Zwart.  Verkoopsprijs: 1.633,29 € (incl. BTW).

Interesse in een dampkap van Franke?

Bekijk het volledige aanbod dampkappen van Franke, laat je inspireren en blader in onze brochure of vind een verdeler in je buurt.

Franke Spoeltafel Hydros

Wist je dat...

Franke je een zorgeloos leven biedt?

Daarom geven we 5 jaar garantie op gekleurde spoeltafels, kranen en dampkappen.
Bij onze RVS spoeltafels kan je zelfs op 10 jaar garantie rekenen.

Meer over de garantie ›

Volg Franke!