vrijdag, juli 7, 2017 - 08:55
Recept: Citroenkip met zoete aardappel, wortelsliertjes en spinazie
Hoe zomers kan het zijn? Een citroenkip met zoete aardappel: lekker licht en een genot om naar te kijken/op te eten! Serveren doe je met wortelsliertjes en spinazie. Buiten opeten is vereist!
Ingrediëntenlijst (2 porties)
- 300 g kipfilet
- 150 g spinazie
- 300 g zoete aardappel
- 1 wortel
- ½ ajuin
- 1 knoflookteentje
- 1 citroen
- 2,5 g tijm
- 1 laurierblaadje
- 25 g amandelen
- 2 el olijfolie
- 50 ml water
Bereiding (40min)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng in een kommetje de aangegeven hoeveelheid olijfolie, citroensap, peper, zout en tijmblaadjes. Marineer hierin de kip en plaats op een gekoelde plek tot verder gebruik.
- Schil ondertussen de zoete aardappel en wortelen. Snij beide groenten in fijne reepjes of gebruik een dunschiller om in sliertjes te schillen. Snij de ajuin in partjes en kneus de knoflook.
- Schik de kip in een ovenschaal en beleg met enkele sneetjes citroen. Voeg de ajuin, knoflook, tijm en laurier toe. Besprenkel met de marinade en voeg de aangegeven hoeveelheid water toe. Zet 10 minuten in de oven en bevochtig de kip regelmatig met het kookvocht uit de ovenschaal.
- Voeg na 10 minuten de zoete aardappel en wortel bij de kip in de oven. Laat nog 15 minuten meebakken.
- Verwarm een pan met een scheutje olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Hou nog enkele blaadjes spinazie over als garnering.
- Serveer de kip met de vrijgekomen jus, zoete aardappel, wortel en de spinazie. Werk af met tijm en gehakte amandelen.
Smakelijk!
Houd zeker onze Facebookpagina in de gaten voor meer heerlijke recepten.
Dit recept wordt aangeboden door Sandra Bekkari en Franke.