dinsdag, april 24, 2018 - 16:02
Recept: Varkenshaasje met een salade van radijs, rode biet, macadamianoten, quinoa en muntpesto
Zin in een overheerlijk varkenshaasje? Sandra Bekkari helpt je op weg met haar gezonde recept.
Ingrediëntenlijst (2 porties)
- 300 g varkenshaasje
- 100 g quinoa, goed spoelen
- 250 rode biet, in partjes snijden
- 150 g radijs, in schijfjes snijden
- 6 lente-uitjes, in de lengte halveren
- ½ eetlepel en 1 theelepel citroensap
- 1 eetlepel honing
- 20 g macadamianoten
- 1 knoflookteentje, geperst
- 5 g munt
- 2 eetlepel olijfolie of druivenpitolie
- Peper & zout
- Witte wijnazijn
Bereiding (30 min):
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
- Meng de ½ eetlepel citroensap, witte wijnazijn en honing. Marineer de rode bieten in dit mengsel. Plaats opzij tot verder gebruik.
- Kruid het vlees met peper en zout. Verhit een (ovenbestendige) pan met olijfolie en schroei het vlees aan beide kanten dicht. Leg het vlees in een ovenschaal en bak verder in de oven gedurende 15 à 20 minuten. Haal uit de pan/ovenschaal en laat afgedekt rusten.
- Neem voor elke hoeveelheid quinoa de dubbele hoeveelheid water en breng aan de kook. Zodra het water voor de quinoa kookt, zet je een deksel op de pan en zet je het vuur lager.Het water moet nog net blijven koken. Kook de quinoa tot het water volledig is geabsorbeerd en haal daarna onmiddellijk van het vuur.
- Pureer voor de muntpesto de macadamianoten, munt, de theelepel citroensap, knoflook en aangegeven hoeveelheid olijfolie tot een glad geheel. Kruid met peper en zout.
- Bak de lente-ui kort aan in dezelfde pan van het vlees.
- Serveer de rode bieten met radijs, gegrilde lente-ui, quinoa, varkenshaasje en de muntpesto. Werk af met extra muntblaadjes en macadamianoten.
Smakelijk!
Houd zeker onze Facebookpagina in de gaten voor meer heerlijke recepten.
Dit recept wordt aangeboden door Sandra Bekkari en Franke.