maandag, september 25, 2017 - 08:59
Recept: Visbrochettes met paprikasaus en gierst
Til een visbrochette naar een hoger niveau met dit verrukkelijke receptje van Sandra Bekkari: visbrochettes met paprikasaus, tomatenpartjes, basilicum en gierst.
Ingrediëntenlijst (2 porties)
- 1 rode paprika, in 4 gesneden
- 1 rode ajuin, fijngehakt
- 2 tomaten gespoeld
- 1 knoflookteentje, fijngehakt
- 100 g gierst, gespoeld
- Basilicum
- 1 el Provençaalse kruiden
- Een scheutje rijstmelk
- 250 ml water
- Olijfolie
- Peper & zeezout
- 2 visbrochettes naar keuze
Bereiding (30 min)
- Verwarm de oven voor op 200 °C met de grillstand aan.
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en leg de stukken paprika op een bakplaat. Rooster de paprika’s in de oven tot ze zwartgeblakerd zijn.
- Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst. Breng een pot met de aangegeven hoeveelheid water aan de kook voor de gierst.
- Kook de gierst gedurende 15 à 20 minuten tot het water volledig verdampt is.
- Haal de paprika’s uit de oven en plaats ze in een kom. Dek gedurende 10 minuten af met huishoudfolie.
- Fruit ondertussen de ajuin en knoflook glazig in een beetje olijfolie. Hou de pan opzij om straks de vis in te bakken.
- Verwijder de schil van de paprika’s en mix in een blender met de gestoofde ajuin en knoflook. Voeg 1 el olijfolie, enkele blaadjes basilicum en een scheutje (rijst)melk toe. Indien de saus nog te dik is voeg je nog extra (rijst)melk toe. Kruid met Provençaalse kruiden, zwarte peper en zout.
- Bak de visbrochettes in dezelfde pan met een scheutje olijfolie. Bak de vis gaar gedurende 2 minuten aan iedere zijde. Voeg als laatste de partjes tomaat toe gedurende 1 à 2 minuten.
- Serveer de gierst met de visbrochettes, paprikasaus en tomatenpartjes. Werk af met basilicum.
Smakelijk!
Houd zeker onze Facebookpagina in de gaten voor meer heerlijke recepten.
Dit recept wordt aangeboden door Sandra Bekkari en Franke.